Jag har blivit en Twitter-nörd. En av de roligaste (men även konstigaste och knäppaste) jag följer är Frans Strandberg/ @transfrans. I sin bio beskriver han sig som depraverad men att han inte ens själv vet vad det betyder. Jag hade inte heller 100% koll på ordet. Så jag slog upp det såklart.

Enligt Wictionary:

Depraverad

1. Moraliskt fördärvad

Med min trötta morgonhjärna satt jag och funderade en stund över vad det innebär och när det kan användas. Jag tror att klippet på den lilla kinesiska flickan som blev överkörd kan räknas in där. Människorna som klev över hennes sargade kropp, cyklisterna som väjde och ingen brydde sig över huvud taget om att hon låg där och höll på att dö. De människorna kan inte haft en gnutta känsla för vad som är rätt eller fel. Alltså var de depraverade.

Antagligen är sammanhanget där Frans blivit kallad depraverad inte lika allvarlig men vill gärna veta varför och varför han inte ens kollat upp vad det betyder (jo, förmodligen har han gjort det ändå). Kanske ska slänga iväg en tweet.

Twittrar ni kan ni passa på att följa @transfrans. Och mig (@idamcarlsson). Men jag är inte så rolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.