Bröllopsvideograf

- Ida Carr

Er bröllopsdag genom min lins. På Mallorca, Sverige eller var som helst i världen.

En bild säger mer än tusen ord, men en film berättar hela historien. Från förberedelserna och er first look – tills alla gäster klättrat upp på borden och skrålar med till "LAAAAY ALL YOUR LOOOVE ON MEEEE". Eller så planerar ni en lugnare tillställning med bara era närmaste. Oavsett är det er bröllopsdag, som ni planerat i månader, kanske till och med år.
Och nu sitter ni där och frågar varandra - är det värt det? Ska vi boka en bröllopsvideograf?
Nu är ju jag partisk, det ska erkännas... Men mitt förslag är att börja med att fråga era vänner som gift sig, eller kanske fråga i bröllopsplanerargrupper på Facebook. En av de saker som nämns allra oftast när brudpar utvärderar sin planering och sin bröllopsdag, är: "Jag önskar bara vi prioriterat en videograf istället för xxx!"
För det är ju så, bilder är fantastiska att rama in eller göra album av. Men de återger inte musiken ni lagt ner så mycket tid på att planera. De fångar inte vigseln i sin helhet. Och de fångar inte de där små hälsningarna ni kanske vill ge varandra precis innan det är dags att mötas upp, innan ni går fram hand i hand och avger era löften inför familj och vänner. En film är ett perfekt komplement till era vackra bilder. Och en investering ni kan njuta av, tillbakalutade i en soffa med ett glas vin, i år framöver.
Så, ja! Självklart ska ni boka en bröllopsvideograf inför er stora dag. Vilken videograf ni väljer, ska spegla både budget och stil, och dessutom ska personkemin stämma. Därför tar jag gärna ett videosamtal med er innan ni bestämmer er, och går igenom er dag, era förväntningar och vad ni kan förvänta er utav mig som er bröllopsvideograf.
När ni bestämt er för att boka mig som er bröllopsvideograf börjar jag planera er unika bröllopsfilm och kommer ha fjärilar i magen tills det är dags att träffa er igen, på er bröllopsdag.

Bröllopsfilmare på Mallorca (Ibiza, Menorca) och i Sverige

Jag bor på Mallorca sedan 2011 och jobbar både här och i Sverige. Den här ön är en kärlekshistoria i sig själv och jag förstår varför ni kanske funderar på att gifta er här. Magiskt ljus, svindlande berg och dalar, glittrande hav. Det är onekligen en magisk plats att ge varandra sina löften på.

I Sverige brukar jag utgå från Helsingborg eller Borås eftersom jag har vänner och familj där. Men jag filmar bröllop över hela Sverige.

 

Vad kan man förvänta sig med mig som bröllopsvideograf?

Jag började fotografera professionellt 2014 och började sedan filma 2015. Det allra viktigaste för mig när jag filmar bröllop är att fånga er dag så som den är, och att filmen ska kännas som NI. Jag fokuserar på att fånga glädjen och kärleken mellan er och älskar när det glimmar till i ögonen. Jag försöker få med mycket autentiskt ljud och älskar när brudparet vill skicka en liten hälsning till varandra innan vigseln, som jag kan använda mig av i filmen. Det är då det blir magi.

Jag lägger mycket vikt vid er, er kärlek, relationer med vänner och familj och omgivningarna, och mindre fokus på stilleben med ringar och manschettknappar. Jag kommer också föreslå att vi tar en filmsession, kanske i samband med er porträttfotografering för att få de där vackra, drömska klippen när ni har en stund för er själva.

Mina filmer är i kronologisk ordning, från början till slut. Det hoppar inte från vigsel till middag och tillbaka. Jag berättar helt enkelt hur er dag var, från dess att jag möter upp er tills festen dragit igång, eller vad vi nu kommer överens om.

Nedanför hittar ni mina paket och när ni bestämt er, skicka iväg ett mail till mig via kontaktformuläret nedan och berätta om er och ert bröllop.

Jag skulle älska att få filma ert bröllop på Mallorca eller Sverige, och skapa er unika bröllopsfilm.

Ida Carr

Hej! Vi heter Ida och Andreas och det är vi som förevigar er bröllopdag. Här kan du läsa mer om oss. Men här kommer några snabba fakta om oss.
 • Kamera: Sony A7III
 • Favoritobjektiv: 85mm 1,8
 • Favoritplats att filma/fota: Vid havet/vatten
 • Äter helst till frukost: Grön smoothie och gröt eller pannkakor
 • Läser helst: Dystopier och fantasy
 • Drömresa: tågluff i Italien eller båtluff i Grekland
 • Otippat: Gått en bartenderutbildning i Magaluf...

Andreas Lindén

Andreas favoriter, alla kategorier:
 • Favoritfordon: Landsvägscykel
 • Cyklar helst på: Mallorcas landsvägar
 • Favoritobjektiv: 70-200mm
 • Favoritplagg: Speedos
 • Favoritdjur: Katter
 • Dricker helst: Fanta
 • Day job: Professionell triathlet och triathloncoach
Bröllopsfotografering Mallorca

Bröllopsvideograf 2020

Vi har sysslat med video och film sedan 2015, men gjorde vår första bröllopsfilm 2019. Därför erbjuder vi just nu bra priser för våra videopaket för 2020.

Halvdag, max 6 sammanhängande timmar

Med vårt halvdagspaket levererar vi en film på max 10 minuter, med de finaste stunderna från förberedelserna, kanske en first look, vigseln, gratulationer och mingel. Kanske vill ni hellre ha med mer mingel och middag än förberedelser, det är upp till er hur vi lägger upp timmarna.

 • Highlightsfilm ca 10 min

Pris: 1000€

______________________________________

Heldag

Självklart får ingenting missas under er speciella dag! Detaljerna, gästerna och alla de speciella stunderna. Jag är med under förberedelserna och under hela dagen och kvällen. För er som vill ha hela er magiska dag förevigad på film.

Förutom en highlightsfilm på ca 10-15 minuter, får ni även alla tal och vigseln i sin helhet i en långfilm. Även en trailerfilm på max 2 minuter ingår, som ni får senast 2 dagar efter, som ni kan lägga upp på Facebook eller Instagram.

 • Film, ca 10-15 min med de finaste stunderna
 • Långfilm med hela vigseln och alla tal
 • Trailer-film ca 2 min

Pris: 2000€

 

 

Levereras inom 8 veckor, men oftast inom 5. Filmen levereras som fil.

______________________________________

Boka mig som er bröllopsvideograf:

Bröllopsvideograf Ida Carlsson