Ida Carlsson
Fotograf och videograf på Mallorca
Slider

Fotograf, videograf och content creator på Mallorca

Jag heter Ida och har bott på Mallorca sedan 2011. Jag fotar och filmar bröllop tillsammans med min pojkvän och sambo Andreas.

Sedan jag köpte min första kamera 2007 har jag inte gått långa stunder utan en kamera i handen. När vi flyttade till Mallorca tog jag upp fotograferandet på allvar. 2014 fotograferade jag mitt första bröllop och sedan var jag fast.

 

brollopsvideograf
bröllopsfotograf mallorca

10 saker om mig:

  1. Jag ville bli dansare eller musikalartist som nittonåring och gick en ettårig dansarförberedande utbildning i Malmö. Jag älskar fortfarande att dansa men gör det mest på nattklubb några fåtal gånger om året. Men när det väl händer blir det vild dans tills svetten lackar och vidare.
  2. Länge var jag emot att ha husdjur och djur intresserade mig inte särskilt mycket. Men så flyttade två hemlösa katter in hos oss i huset vi bodde i på landet och nu är vi båda hopplöst förälskade! Mest Andreas. Han är besatt.
  3. Jag gick Estet - Musik i gymnasiet och älskar att spela piano och sjunga, men inte heller det blir av lika mycket som jag skulle vilja nu för tiden.
  4. I lock-down I Spanien när vi inte fick gå ut började jag spela Fortnite och blev fast...
  5. Jag och min man Andreas är veganer och vill veganisera världen (muhahahaaa) med våra matlagningsskills... som är nästan helt obefintliga, men vi jobbar på det och jag kommer in i perioder då jag bakar efterrätter tills det står ur öronen...
  6. När jag inte jobbar eller upptäcker Mallorca skriver jag böcker. Hittills har jag ett färdigt bokmanus i byrålådan och jobbar på ytterligare några. Ett utav dem är en historisk äventyrsroman baserad på min farmors far som stred för ANZAC i första världskriget. Så fort jag har mer tid över ska jag dra igång skrivandet på allvar!
  7. Min man Andreas tävlar i Ironman i proffsfältet och det var han som fick mig att utveckla mitt fotograferande och förstå att jag kan göra det professionellt.
  8. Jag älskar direktfilmskameror och bränner gärna hela kassan på kameraprylar.
  9. Min drömresa är att båtluffa i Grekland eller tågluffa i Italien tillsammans med Andreas.
  10. Jag ÄLSKAR att fotografera bröllop! Fast favoritdelen sker när jag kommer hem med bilderna och får redigera dem. Det är det roligaste jag vet!
bröllopsfotograf mallorca