Cycling, triathlon team, Mallorca
Ida Carr
Fotograf och designer på Mallorca
Slider

Ida Carr - Designer & Fotograf på Mallorca

Hej och välkommen! Kul att du gillar det jag gör och vill veta mer om mig.

Jag heter Ida Carlsson och jobbar med webbinnehåll, grafisk design, fotografi, bildbehandling, videoproduktion och texter på Mallorca.

Helt uppenbart är nog att jag är kär i den här baleariska ön och älskar fotografering. Vegetarisk mat och att lära mig nya saker via diverse tutorials på Youtube är också något jag ägnar mycket tid åt. Det har blivit många nördiga videor om kameror genom åren, men jag har också försökt lära mig hur man gör smarriga vegorecept och hur man spelar ukulele...

Jag brinner också för hållbar utveckling och miljö. Har du ett företag som vill förbättra världen på ett eller annat sätt, jobbar med jämlikhet och tar hänsyn till miljö och vår omgivning skulle jag älska att ta mig an uppdrag för er.

bröllopsfotograf mallorca
bröllopsfotograf mallorca

10 saker om mig:

  1. Jag ville bli dansare eller musikalartist som nittonåring och gick en ettårig dansarförberedande utbildning i Malmö. Jag älskar fortfarande att dansa men gör det mest på nattklubb några fåtal gånger om året. Men när det väl händer blir det vild dans tills svetten lackar och vidare.
  2. Länge var jag emot att ha husdjur och djur intresserade mig inte särskilt mycket. Men så flyttade två hemlösa katter in hos mig och min sambo i huset vi bodde i på landet och nu är vi båda hopplöst förälskade!
  3. Jag gick Estet - Musik i gymnasiet och älskar att spela piano och sjunga, men inte heller det blir av lika mycket som jag skulle vilja nu för tiden.
  4. Kaffe smakar illa i min mening, men jag dricker det ändå när jag har tråkigt... Jag föredrar gröna smoothies och önskar det vore lika enkelt att få tag i på stan som kaffe!
  5. Jag är vegan och vill veganisera världen (muhahahaaa) med mina matlagningsskills... som är nästan helt obefintliga, men jag jobbar på det och kommer in i perioder då jag bakar efterrätter tills det står ur öronen...
  6. När jag inte jobbar eller upptäcker Mallorca skriver jag böcker. Hittills har jag ett färdigt bokmanus i byrålådan och jobbar på ytterligare några. Ett utav dem är en historisk äventyrsroman baserad på min farmors far som stred för ANZAC i första världskriget. Så fort jag har mer tid över ska jag dra igång skrivandet på allvar!
  7. Min sambo tävlar i Ironman i proffsfältet och det var han som fick mig att utveckla mitt fotograferande och förstå att jag kan göra det professionellt.
  8. Jag älskar direktfilmskameror och bränner gärna hela kassan på kameraprylar.
  9. Min drömresa är att båtluffa i Grekland eller tågluffa i Italien.
  10. Jag ÄLSKAR att fotografera bröllop! Fast favoritdelen sker när jag kommer hem med bilderna och får redigera dem. Det är det roligaste jag vet!
bröllopsfotograf mallorca

Content - Din nyckel till framgångsrik marknadsföring

På Högskolan i Borås utbildade jag mig till webbredaktör 2011 och har sedan dess designat hemsidor, jobbat med content marketing och fotografi.

Jag hanterar och skapar content, det vill säga innehåll för webbsidor och sociala kanaler. Detta kan till exempel vara att ta fram bildmaterial i form av fotografier eller enklare skisser/illustrationer till din webbplats eller sociala medier. Det kan också handla om att skriva webboptimerade texter. Det är viktigt att ha relevant och ständigt uppdaterat innehåll på alla kanaler som hemsidan, Facebook, Twitter, Instagram etc. Det tar tid och kräver engagemang.

Har du ännu ingen webbplats för ditt företag eller personliga varumärke hjälper jag dig att installera och designa en ny webbplats från grunden.

Jag jobbar i WordPress och Squarespace för att du ska enkelt kunna lägga till nya sidor, skriva inlägg och ändra innehåll utan att behöva ta vidare hjälp av mig när webben väl är klar.

Jag ser till att din sida fungerar som den ska, är lätt för dina besökare att hitta i sökmotorerna, lätt att navigera på och att dina besökare hittar det de söker. Och självklart, att din sida är snygg och speglar ditt företag eller organisation.

bröllopsfotograf mallorca

Bröllopfotograf 2019

2019 kan ni boka mig för bröllopsfotografering på Mallorca. Här kan ni läsa mer om ni är intresserad av att anlita mig som fotograf för ert bröllop på denna fantastiska ö.