Februari - Den värsta eller bästa månaden på Mallorca?

Jag är en sommarperson. Det är därför jag ville flytta utomlands och hamnade på Mallorca tillsammans med min pojkvän Andreas. Det är bara det att Mallorca inte har sommar året runt. Hösten är blåsig och kyligare. Våren är fin men instabil. Och vintern kan bli riktigt ruggig och kall. RIKTIGT jäkla kall. Sådär kall att det känns som om vinden går rakt in i ryggmärgen. Och då är du ändå inomhus...

Vår första vinter på Mallorca la sig snö på stränderna för första gången på tjugo år och Andreas fick bronkit av kylan och fukten inomhus. Inomhusklimatet är verkligen helt annorlunda jämfört med hemma i Sverige. Det blir rått och kallt på ett helt annat sätt och de flesta åker direkt till Bauhaus för att köpa luftavfuktare.

I huset vi bor i nu har vi både AC med värme, kamin och luftavfuktare. Det hjälper förmodligen också att vi bor en bit från havet. Så här bra inomhus klimat har vi inte haft på länge.

December var fint och januari likaså. Men jag visste att det var dags att stålsätta mig. När som helst kommer det, tänkte jag. Nu kommer vintern. Början utav februari är alltid värst. Njut av löpturer i solen nu, för winter is coming!

Men ingenting hände. Solen fortsatte skina och temperaturen fortsätter att ticka uppåt. I helgen ska det till och med bli tjugo grader på sina håll! Vad händer?

Så, jag gick och deppade i onödan. Otroligt onödigt.

Nu är det bara att njuta. Och hoppas på att den här varma vintern går direkt över i sommar.

Bilderna är ifrån Port Alcudia, jag ska fota bröllop där i maj!

Jag försöker att ta med min Fujifilm Instax 6 överallt. Det är lika spännande varje gång kameran surrar och filmen trycks ut med fotosidan fortfarande vit och blank.
Februari kanske inte är bikini väder, men stränderna är nästan tomma och vi har lyckats få lite färg i våra bleka ansikten.
Favoritbyxorna jag snott från syrran åkte på såklart.
Sol är lycka...
Min Instax 6. Älskar den!
Vill ha en som tar miniformatet också. Och kanske en wide...
Livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *