Det här är ingen receptblogg. Men jag har tänkt på den här "osten" i två veckor nu. Jag hittade grundreceptet i boken Vegan BBQ av Mattias Kristiansson. Wow. Det är så gott så jag bara måste göra det hela tiden. Och vill ha det på allt. 

Det började med att Andreas fyllde år och jag hade inte hunnit skaffa allt jag ville för en smaskig födelsedagsfrukost. Maria föreslog att vi skulle göra cream cheese och fikonmarmelad. Said and done. Himmelska ihop förresten. Så har du lite fikonmarmelad, testa ihop!

Du behöver:

Cashewnötter (lägg i vatten över natten eller minst 6 h)
Lite olivolja
Salt
Kryddor du gillar (jag valde vitlök och basilika)

Släng ihop allt i en high speed mixer och köööör! Voila. Ät. Och ät. Och ät. 

 

     vegan-cream-cheese vegan-cream-cheese-1 vegan-cream-cheese-2017-3 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.