Efter snart 6 år på Mallorca kan jag ibland bli lite förvånad när jag tittar igenom mina bilder. 

Jag fotar ju väldigt mycket. Både privat och i jobbet. Och det har hunnit bli många hårddiskar fyllda med video och bild. 

När jag går igenom mitt bildmaterial blir jag nästan överrumplad ibland. Har jag varit där och tagit de bilderna? Har jag sett det där turkosa, klara vattnet, gått längs strandlinjen, varit uppe på det berget, eller vad det nu kan vara. 

Jag inser att jag ofta inte varit helt närvarande. Och det är väl inte så konstigt när jag är fullständigt inne i kamerainställningar, försöker fånga rätt ljus och rätt motiv. 

Men det blir ju som att jag missar det viktigaste. Jag missar att uppleva stunden jag fångar på bild. Även om det är ett betalt uppdrag borde jag kunna öva mig på att vara mer i stunden och inte oroa mig över om bilden blev perfekt eller inte. 

Så. Det får bli ett mål för framtida jobb. 

Fota OCH uppleva. Inte bara uppleva stunden efteråt framför datorn. 
Så att jag inte sitter här framför skärmen och blir förvånad.

   ida-jorge-portdesoller-37 ida-jorge-portdesoller-49 portdesoller-bah-6 portdesoller-bah-8 portdesoller-bah-9 portdesoller-bah-11 goactive-spring-2017-beach-1 goactive-spring-2017-41 goactive-spring-2017-47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.