Hur gick det här till? Från att för bara ett år sedan känt att jag inte orkar ta tag i det här med att försöka äta mindre kött, till att mer och mer gå över till vegansk kost.

Jag är långt ifrån vegan. Men jag väljer mina ”grejer” som jag håller mig till. Tänker att det är bättre än inget men att jag sakta behöver vänja mig.

  1. Helt slutat äta nötkött, fläsk och fågel. Fisk och skaldjur äter jag fortfarande. Men mindre och mindre. Bara det här var ett ganska stort steg för mig.
  2. Hemma undviker jag komjölk och dricker soyamjölk (har testat ris, havre, kokos och mandel men soyan är favorit). Dricker dock en skvätt mjölk ibland när soyan är slut eller om jag dricker kaffe på jobbet. Ost äter jag också fortfarande…
  3. Undviker godis som innehåller gelatin men äter godis som innehåller mjölk och ägg.
  4. Undviker ägg hemma men äter spansk omelett. Och bananpannkakor iofs…

Ja, ni hör ju. Jag blandar och ger. Men jag tror man måste ease into it för att det ska funka. Och det roliga är att det hittills inte varit så svårt som jag trodde från början. Speciellt inte när vi var i Sverige. Där finns massor men goda halvfärdiga grejer, till exempel Fooled Pork from Oumph och soyafärs. Här på Mallorca finns inte alls samma utbud. Soyafärsen här (som jag hittat) måste man koka först och sen steka. Dessutom är ekologisk mat långt mycket billigare i Sverige än här.

Sen har vi hela den här andra biten. Kläder, skor, väskor. Försöker undvika att köpa skinn och läder. Ganska lätt för jag shoppar aldrig i stort sett. Päls har jag aldrig (vad jag minns?) köpt. Kommer också göra mig av med min skinnjacka och min kalvskinnsväska. Däremot kommer väl duntäcket få vara kvar ett tag till eftersom vi köpte det ganska nyss. Men I’m getting there, I’m getting there…

Hur som helst. Här är några grymma veganska recept jag hittat på Youtube. Vackert filmade också. Den första är hemmagjord soyayoghurt som jag måste prova ASAP! Den andra är en efterrätt och den tredje såg jag för längesen och tänkte att det måste jag göra! Samma tjej från de första klippen, Jenny, tillsammans med min hårinspotjej nummer 1, Ebba Zingmark. Nu är hon visserligen blond men hon hade eldig koppar innan ;) Och där svävade jag iväg.

Så. Jag lovar att uppdatera om hur min nya försöksveganska livsstil går. Eftersom jag är latast i köket blir det tufft. Men jag ska försöka. Jag ska vara tryvegan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.