Från och med den 9 maj upplöstes ’Estado de alarma’, State of Alarm, i Spanien. Och det betyder längre öppettider på restauranger och från och med den 24 maj betyder det också att restaurangerna får har öppet inomhus. Men just nu verkar det som att utegångsförbudet består, ett tag till i alla fall.

Det är ett år sedan lockdown upphävdes på Mallorca och jag har fortfarande svårt att prata om de där veckorna i mars och april utan att känna svår ångest.

Som tur var hade jag fortfarande jobb och kastades rakt ut i verkligheten så fort vi fick komma ut igen. Det gjorde väl att jag inte hann tänka så mycket. Sedan drog bröllopen igång och jag fick göra hela fyra bröllop under 2020. Det var lätt höjdpunkterna, tätt efter de gångerna jag lyckades få träffa min familj i Helsingborg.

April har varit den kallaste på 18 år, även här. Men nu kommer värmen, en gnistrande blå himmel och turisterna. Och det känns fantastiskt.

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget, förutom kanske att det blir bättre. Inget varar för evigt. Inte ens en pandemi. Så det kanske är en note to self, för framtiden. Det är okej att spela tv-spel när man inte orkar annat. Det är okej att känna att det känns överväldigande att träffa folk. Och det är okej att motivationen inte finns där ibland. Men det blir bättre.

Och just nu ser jag enormt mycket fram emot framtiden. Den här sommaren kommer att… ska bli… den bästa, so far.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.