Följande dikt skickade min pojkvän till mig förra veckan. Den ska vara skriven av hans morfar Bror Lindén 1987. Log med hela ansiktet när jag läste den. Det där med skrivande verkar ligga i deras släkt. Och jag älskar att ha en pojkvän som tycker om och är duktig på att skriva. Det gör att han vill läsa allt jag skriver. Behöver inte tjata, liksom. Så läs nu dikten, och längta till helgen, haha.

”Jag var full igår, jag var lössläppt och yster
Idag är jag nykter, skamsen och dyster
Igår fick jag gästa vid lasternas brunn
Idag är jag härsken och torr i min mun

Igår var jag lycklig, jag stod mitt i ljuset
En gloria jag fick kring pannan av ruset
Jag var stor igår – idag är jag liten
Igår blev jag hjälte med tillhjälp av spriten

Igår höll jag brandtal för sanning och rätt
Idag vill jag kräkas i en vattenklosett
Igår var jag kär, det var stämning och vekhet
Idag är det eftertankarnas blekhet

Jag var kung igår – idag är jag slaven
Och tänker med vedmod på yttersta dagen
Jag känner mig redan på tre famnars djup
Men – skall jorden förgås, vill jag först ha en sup”

Bror Lindén, 1987

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.