Jag går just nu en kurs i digital bildbehandling via Högskolan i Jönköping. Satt och testade mina kunskaper på en bild på mig själv. Väldigt underhållande. Jag har gjort en retuschering på ett sätt som är väldigt typiskt för hur man bildbehandlar foton på kvinnor. Sen gjorde jag på ett sätt man brukar använda på män. Överdrev kanske något. Men, det är i alla fall väldigt intressant det där. Hur kvinnor ska se vackra ut med total slät hud och män ska helst se lite ärrade ut.

Först kommer originalbilden. Därefter en bild när jag retuscherat huden ganska hårt, gjort den väldigt mjuk och ”felfri”. Tagit bort alla finnar och prickar. Och bytt ögonfärg. Tredje bilden har jag lagt på mer fix. Konturer på näsan och kindbenen, rouge på kinderna och mer färg på läpparna.

På fjärde bilden har jag den typiskt ”manliga” restuscheringen. Mer textur i huden, definierade rynkor, osv.

Ida Original

Ida Carlsson Beauty retuscherad

Ida Carlsson Bildbehandling Retuscherad

Ida Carlsson Grayscale

Ida Carlsson Beauty retuscherad

På allra sista bilden lekte jag lite mer och försökte få mig naturligt mörkhårig. Kanske inte världens mest naturliga färg men mer naturlig än min kopparfärg. Ska slänga in den i min andra blogg och se hur många som går på det. Slarvat en hel del med slingorna vid vänstra axeln. Men tycker det ser ganska bra ut på högra sidan. Får vara mer noggrann en annan gång…

Måste också tillägga att jag egentligen är emot den här typen av skönhetsretuschering. Jag vill inte vara med och bidra till så skeva idealbilder. Ingen människa ha sådan hy.

Men det är väldigt bra att veta hur man gör och vad man kan göra. Då är det lättare att upptäcka retuscherade bilder i reklam, tidningar etc.

Vad tycker ni om skönhetsretsuch? Är det okej? Var går gränsen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.