Just nu kretsar mitt liv runt sociala medier. Det känns så i alla fall. Från att ha varit inne på att avsluta mitt Facebook-konto, ta mig loss från internets järngrepp och uppleva världen utanför www har jag nu fått kasta mig djupare in i hela sociala medier-världen. Jag insåg att jag skulle behöva förstå tjusningen med Twitter och ständigt hålla koll på nykomlingarna, testa, använda, älska, eftersom jag valt webbredaktör som yrke.

Och jag älskar ju faktiskt denna typen av kommunikation och har varit fast i communities sedan jag startade Lunarstorm-konto 1999. Det är ju därför jag valt den vägen jag valt. Men sociala medier är svårt. Det är en ständig avvägning mellan privatlivet och yrkeslivet. Jag har tyckt att det varit svårt att avgöra hur jag ska använda Facebook. Vilka ska jag vara vän med? Hur ska jag använda Facebook, egentligen?

Sedan några år har jag gjort en ganska bra avvägning. Jag har insett att det inte är till för de roligaste festbilderna eller allt för privata uppdateringar. jag har insett att det kan ha fördelar att vara vän med chefen eller personer jag inte känner så väl men jag har också insett att vänner kan ställa till det och vita lögner kan uppdagas fort. Som när jag sa till mamma att jag jobbade men egentligen låg jag på stranden och helt plötsligt var jag incheckad med två kompisar på Almenäs i Borås.

Jag vet att det är fler som tycker det är svårt. Och jag vet folk som inte reflekterar över det alls men som behöver inse det.

I veckan hittade jag en riktigt bra blogg om sociala medier: Social Business. Speciellt  gillar jag det här inlägget om 5 saker företagen inte vill höra om sociala medier. Har upplevt exakt det här där jag jobbar nu. Så det var bra för mig att läsa.

Även det här inlägget om social media-strategi är bra och det borde alla som använder Facebook-läsa. Verkligen. Sedan behöver man inte göra exakt som det står. Men det är bra att tänka på. Och sedan får man själv göra en avvägning.

Läs även del 1 om social media-strategi där Mats Adamczak går igenom lite kommunikationshistorik. Mycket intressant.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.